in ,

СлаткоСлатко

ДОКОЛКУ ИМАТЕ ВАКВИ МИСЛИ, СРЕЌАТА ЌЕ СЕ ДУПЛИРА ВО ВАШИОТ ЖИВОТ: 10 цитати за тоа за што да бидете благодарни

Благодарноста не е апстрактен концепт, туку силна и лековита емоција. Тоа е моментот кога станувате длабоко емотивни бидејќи личноста со која сте се однесувале лошо во одреден момент ви прави услуга наместо да ви го сврти грбот. Кога ќе сфатиш дека светот не функционира како што треба, но сепак е толку убав и ти нуди толку многу. Кога ќе се разбудите очекувајќи го најлошото од денот и кога детето ќе ви се насмее на улица.

Научно е докажано дека благодарноста е емоција која има огромно позитивно влијание врз нашата здравствена состојба – физичка и психолошка. Колку и да се чувствувате лошо, малку благодарност ќе ви го подигне расположението и ќе ви ја врати силата и енергијата.

 

10 големи цитати за благодарност кои ќе ве потсетат колку е важно да ја видите светлата и убава страна на животот, дури и ако нашите денови првично изгледаат сиви:

1. „Благодарноста е најблагородната форма на мисла, а благодарноста е среќа удвоена од мислата“. – Гилберт К. Честертон

2. „Благодарноста е најздравата човечка емоција“. – Зиг Зиглар

3. „Научете да бидете благодарни за она што го имате додека го следите она што сакате да го имате“. – Џим Рон

4. „Бидете благодарни за она што го имате; ќе имате се повеќе и повеќе. Ако се фокусирате на она што го немате, никогаш нема да ви биде доволно“. – Опра Винфри

5. „Благодарам“ е најдобрата молитва што можеме да ја кажеме и често ја кажуваме, бидејќи изразува благодарност и разбирање.“ – Алис Вокер

6. “Благодарноста е почеток на благодарноста. Благодарноста е целосна благодарност. Благодарноста е главно со зборови, благодарноста се гледа во дела”. – Анри-Фредерик Амиел

7. „Уживајте во малите нешта, бидејќи еден ден ќе погледнете наназад и ќе сфатите дека тие биле најважни“. – Роберт Браулт

8. „Да чувствувате благодарност и да не ја искажувате е како да завиткате подарок без воопшто да го дадете“. – Вилијам Артур Вард

9. „Можете да го извлечете најдоброто од личноста само ако покажете ценење и охрабрување“. – Чарлс Шваб

10. „Постојат само два начини да го живеете животот: едниот како ништо да не е чудо, другиот како сè да е чудо“. – Алберт Ајнштајн

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote