in

УбавоУбаво

Еве како со само 5 минути одење боси по трева да излечите и спречите многу болести

Дали сте знаеле дека на вашите стапала и дланки постојат многу точки кои се поврзани со сите витални органи во вашето тело?

 

Знаете ли дека на вашите стапала и дланки постојат точки поврзани со сите витални органи во телото?

 

Со стимулирањето на тие точки се масираат органите и се подобрува протокот на витална енергија низ нив. Така станувате поздрави и повитални. Некогаш луѓето оделе боси по тревата, камењата, плажите… и така природно добивале акупресура. Низ вашето тело тече биоелектрицитет кој им дава енергија на сите ваши органи, за да функционираат правилно и урамнотежено. Така, на вашите дланки и стапала се наоѓаат „преносители“ за сите ваши витални органи и делови на телото. На прстите на рацете се наоѓаат точки за главата, мозокот, синусите, очите и ушите. На горниот дел од дланката и стапалата се наоѓаат точки за горниот дел на трупот, а на долниот дел на дланката и стапалата за долниот дел од трупот. За да ги активирате овие точки, секојдневно масирајте си ги стапалата или едноставно шетајте боси.

 

Досегашните истражувања нудат бројни докази за тоа дека површинската енергија на земјата има значајни здравствени способности:

 

– Го намалувате нивото на стресот
– Го подобрува здравјето на кардиоваскуларниот систем
– Го намалува штетното влијание на електромагнетното поле
– Го забрзува заздравувањето после тешки болести и повреди
– Го подобрува квалитетот на сонот

Па, несомнено е дека одењето боси по земјата ви нуди подолг и подобар живот!

Како ви се допаѓа?

3 поени
Upvote Downvote