in ,

WTFWTF Што?Што?

Ајкулите сѐ почесто во плиткото – затоврени неколку плажи

Ајкулите на југоисточниот брег на САД не се никаква новост, но нивното зачестено појавувањево плитки води предизвикува сѐ поголема загриженсот меѓу капачите, јави Дејли стар.

Откако минатата недела беа пријавени два инциденти во кои ајкула гризна капачи, набрзо се појави ис нимка од ајкула во близина на брегот.

За среќа, никој не настрада, но сепак загриженоста расте.

Оваа година, предупредуваатс тручњаците, зачестената појава на овие предатори на бреговите на Флорида, може да се припише на нешто повисоките температури на морето, а некои плажи ќе бидат затоврени на некое време.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote