in , ,

СлаткоСлатко

АКО ЖЕНАТА ГО ДОБИЕ ОВА ЦВЕЌЕ: Секој нејзин сон ќе се оствари! Слободните жени се мажат, мажените ќе имаат деца…

Се верува дека ова цвеќе чувствува се што чувствува неговиот сопственик. Ако процвета, растението ќе процвета..

Нејзиното научно име е Spathiphyllum, додека народот ја нарекува – женска среќа! Се верува дека ова растение му носи среќа на својот сопственик.

Која е среќата на жената? Секако, тоа е пред се хармонија во куќата, а дали може да има хармонија каде што нема силно машко рамо и мали чекори за трчање.

Се верува дека ова домашно растение е одговорно за женската благосостојба, не залудно го нарекуваат – женска среќа.

Ако и дадете спатифилум на невенчана девојка, таа наскоро ќе се грижи за нејзиниот личен живот. Ако го дадете на мажена дама – во семејството ќе се појави дете.

Всушност, сите домашни растенија симболизираат нешто специфично – некои среќни во брак, други – пари, други – здравје, успех и така натаму. Но, зошто spathiphyllum се смета за женски покровител?

Ајде да се обидеме да дознаеме. Магичната моќ на spathiphyllum:

Од античко време, жените почнаа да забележуваат дека постоењето на оваа прекрасна билка во куќата, нужно повлекува добри промени, особено во љубовните врски. Девојките го најдоа својот избраник, девојките во врската – набрзо добија предлог за брак, а мажените жени – живееја среќен брачен живот.

Среќата дојде и во куќата на жените кои долго време се обидуваат да забременат, а со појавата на ова растение конечно се воодушевија од веста за долгоочекуваниот радосен настан.

Многу подоцна, ова растение и верувањата поврзани со него станаа широко познати.

Жените, кои веќе ја вкусиле среќата, им донеле пелцери од spathiphyllum на своите помалку среќни пријатели за да можат и тие да ја искусат магичната моќ на ова растение. Денес „женската среќа“ е еден од најраспространетите и најомилените подароци за понежниот пол.

И покрај фактот што многумина не веруваат во волшебната привлечност на растението, спатифилумот секако може да влијае на приватниот живот на неговиот сопственик, за што сведочат многу објави на форумите каде жените споделуваат приказни за „женска среќа“ и во вистинска и во фигуративна смисла.

Сето ова зборува за тоа дека ова растение и верувањата не се празни приказни и дека во нив има барем дел од вистината.

Ако сакате ова домашно растение да ви го промени животот, искрено сакајте го, грижете го, полевајте го, нахранете го, почестете го ако е потребно – оставете го да ја почувствува вашата љубов, откријте ги неговите магични својства и ќе се уверите дека „женската среќа“ И верувањата во тоа – навистина точно!

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote