in

СлаткоСлатко

Анџелина Џоли и нејзините ќерки Захара и Шајло ги скратија косите: Причината ќе ве трогне

Анџелина Џоли отсекогаш била во центарот на вниманието. Секој нејзин потег се следи, без разлика дали во прашање е љубовта, здравјето, модата, семејството или кариерата.

Имено, Анџелина и нејзините две ќерки, Захара и Шајло, на многу оригинален начин решија да им упатат порака на жените во Иран кои се борат за своите права.

Тие скратија прамени од своите коси, кои требало да бидат дел од една изложба.

На неколку фотографии е прикажано како Анџелина сече прамени од косите на Захара и Шајло, кои со својата мајка се приклучија на овој проект.

Џоли на Инстаграм објави видео во кое подобро ја објаснува целата замисла. Идејата е прамените коса да ѝ се испратата на уметницата Пруне Нури во Париз, која ќе ги исложи на нејзината изложба.

Откри дека изложбата ќе се одржи на 8 март, на Меѓународниот ден на жената, во Њујорк. Анџелина е позната по тоа што редовно учествува во различни хуманитарни проекти, а полни две децении беше и амбасадорка на Обединетите нации.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote