in

Анкетата покажа кој е најпопуларниот лик на Силвестер Сталоне!

Роки беше избран за најдобриот лик на Силвестер Сталоне покажа анкетата која беше објавена во чест на 75тиот роденден на акторот.

Сталоне за прв пат пристигна во Њу Јорк во 1969 година со цел да стане успешен актор. Откако глумел во некои помали филмови, тој ја напишал скриптата за Роки во само три ипол дена. На студиото и се допаднала скриптата и Роки станал вистински хит.

И сега, 45 години откако првиот филм беше објавен, Роки е еден од најпопуларните ликови во филмската историја. За време на 75тиот роденден на Сталоне, беше направена анкета за негов најпопуларен лик и дури 75% од гласовите ги доби боксерот Роки Балбоа.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote