in

СлаткоСлатко

ВО ОВАА БАНКА СЕ ЧУВААТ вредни сорти на кашкавал! Вредат ЗЛАТО, а долговите можете да ги платите во ПАРМЕЗАН (ВИДЕО)

Италијанската банка „Credito Emiliano“ сместена во регионот Емилија на прв поглед е обична зграда како и секоја друга, но потоа сфаќате дека се работи за голем трезор со сирења во вредност од околу 150 милиони евра.

 

Зборуваме за скап и вреден пармезан кој вреди како злато. Само едно тркало за пармезан вреди меѓу 300 и 400 евра, а трезорот со сирење вреди неверојатни 150 милиони евра.

Водење бизнис со оваа банка изгледа како и секоја друга. Банката им помогна на малите производители, а кога ќе го преземат сирењето го чуваат за да не се расипе.

 

Обичен човек може да си ги подмири долговите така што наместо пари ќе и даде парметан на банката. На тој начин можете, на пример, да исплатите заем.

 

 

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote