in ,

Што?Што?

Мухамед Кензи Алфаро има само 16 месеци, но тежи 28 килограми

Просечно бебе на негови години има околу третина од неговата тежина.

Во семејниот дом на Бандунг Регенци, во Индонезија, неговата мајка Питриа се смее додека се бори да го крене во исправена положба.

Кензи носи зелена маица со број 2 – која се чини премала – додека детето успева на крајот да се исправи на нозе за дел од секунда.

Тој јаде и си игра со своите играчки додека неговото семејство се собира околу него настојувајќи да му помогне во сè што прави.

Неговата мајка Питриа објаснува дека Кензи повеќе не може да влезе во својата количка, а на неговите родители им тешко да го кренат.

Мајката вели Кензи понекогаш мора да носи облека од својот татко.

Кензи при раѓањето имал 4,5 килограми – што е многу, но обично не е причина за грижа, бидејќи повеќето деца по раѓањето имаат тежина од неколку килограми.

Но, минатата година тој пораснал до мера што му е потребна редовна медицинска нега и посета.

Неговите родители и лекари сега чекаат резултати од тестовите направени во болницата Хермина Бекаси

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote