in

BioNTech започна со тестирање на вакцината за канцер!

Први пациенти ја примија експерименталната вакцина за канцер од фармацевтската компанија BioNTech и со тоа започна фазата на клинички тестирања на вакцината.

Замислете доколку вакцината се покаже за ефикасна и безбедна, колку животи ќе бидат спасени. Бројката ќе биде огромна. Според досегашните податоци со кои располага компанијата, вакцината е безбедна за да се тестира на луѓе.

Доколку резултатите од овие тестирања се позитивни, тоа значи дека заболените пациенти ќе добијат шанса да бидат излекувани. Вакцината е развиена користејќи ги истите принципи како и вакцината за Ковид на Pfizer/BioNTech која беше првата вакцина направена за коронавирусот.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote