in ,

ТаженТажен Што?Што?

Популарниот „BlackBerry“ заминува во историјата

Blackberry уредите ќе ја изгубат функцијата на повици, СМС и мобилни податоци во 2022 година, пишува Verge.

Од 4 јануари, сите телефони или таблети што користат софтвер BlackBerry веќе нема да функционираат сигурно.

Без разлика дали сте на Wi-Fi или на мобилна мрежа, нема гаранција дека ќе можете да остварувате повици, да испраќате СМС пораки, да користите податоци, да воспоставите интернет конекција или дури и да се јавите на 911, се вели во соопштението на компанијата.

Бидејќи уредите ги губат своите основни функции, ова е дефинитивен крај на Blackberry, а со тоа и една ера.

Компанијата доживеа бавен пад за време на нејзината доминантна ера во 2000-тите, кога нивните карактеристични тастатури и репутацијата за безбедни уреди ги доведоа до кулминација. По дебито на iPhone во 2007 година, започна падот на BlackBerry. И со пазарен удел од околу 50% во САД досега, платформата почнува да губи голем број корисници.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote