in ,

ТаженТажен

Британката 27 години го посетувала погрешниот гроб на својот сопруг

Вдовицата на Кетлин Волшам од Лондон, го загубила судскиот спор, бидејќи тврдеше дека 27 години оди во погрешен гроб, тагувајќи по својот починат сопруг.

Цели 27 години, Кетлин и нејзините три деца посетуваа гробишта во Источен Лондон во Вест Хем, на Денот на таткото, родендени и други прилики за да му оддадат почит на починатиот.

Но, 2016 година. година, семејството открило гробница со името на Кирон на други гробишта во Лондон.

Кетлин се сомнева дека нејзината свекрва Ајрис Гарбут, која била во лоши односи со нејзиниот син и снаата, тајно ја зела урната со пепелта на нејзиниот син, од вработена на гробиштата во источен Лондон. Таа претпоставува дека ја фрлила урната во гроб за кој знаел само нејзиното семејство. Кога Ајрис починала, по наредба на Министерството за правда била ископана гробница со името на Кирон и внатре била пронајдена урна.

Кетлин тужеше погребна куќа која купи гробишта во источен Лондон во 2008 година. Таа тврдеше дека биле должни да ги платат трошоците за психијатриската повреда што ја претрпела.

Но, судијата Дејвид Сандерс ја отфрли нејзината тужба. Тој рече дека семејството нема докази дека пепелта некогаш паднала во погрешни раце или во погрешен гроб. Немаше вештачки докази за да се потврди дали во содржината на ексхумираната урна се наоѓа пепелта на Кирон.

Судијата ја образложи пресудата: „Тешко беше да се заклучи дека желбите на обвинителот не се исполнети“.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote