in

Бритни Спирс го подржа движењето BLM преку социјалните мрежи!

Популарната американска пејачка, Бритни Спирс, го подржа анти-расистичкото движење Black Live Matter, преку објава на социјалната мрежа Инстаграм.

На објавата, под која што таа напиша со хештаг BlackLiveMatter и BLM, таа објави фотографија од човек кој седи на последните седишта во еден автобус и држи картон на кој што пишува: „Белците наследуваат богатство со генерации. Црнците наследуваат траума“.

Бритни, 39, не го искажува своето политичко мислење на социјалните мрежи и ова е една од ретките такви објави.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote