Вкусни, меки и сочни, се топат во устата и подготвени за миг.
Состојки:
- 1/2 литар млеко
- 5 лажици густин
- 10 лажици шеќер
- 1 ванилин шеќер
- 150 гр путер
- 1 пакет (1 кг) кекс за чај
- 200 гр кокосово брашно
За потопување:
- млеко
- малку рум
Подготовка:
Ставете го млекото да зоврие, а потоа измешајте го густинот, шеќерот и ванилиниот шеќер со малку млеко и варете како пудинг. Кога ќе се излади, додадете го изматениот путер. Потопете ги кексите во млеко со рум, ставете го филот со мала лажица и превртете го во кокос. Направете го сето ова додека не ги потрошите филот и кексите.
Тие се најубави кога ќе останат во фрижидер неколку часа или уште подобро преку ноќ.
Коментари
Loading…