in ,

Што?Што?

Популарниот чет-бот со вештачка интелигенција ChatGPT падна, проблемот се истражува

Корисниците ширум светот пријавија падови на неверојатно популарниот ChatGPT chatbot на OpenAi. Причината за несреќата во моментов е под истрага.

 

Моментално најпопуларниот чат-бот со вештачка интелигенција, ChatGPT, престана да работи, а корисниците ширум светот се жалат на OpenAI за проблеми со нивниот паметен чет-бот.

Веб-страницата Down Detector сними стотици извештаи од корисници на ChatGPT, кои се пожалија дека ниту OpenAI ниту ChatGPT не функционираат.

Најновата верзија на генеративната алатка за вештачка интелигенција на OpenAI, GPT-4, лансирана претходно овој месец, по огромниот успех на ChatGPT кон крајот на 2022 година.

GPT-4 веќе се покажа способен за различни задачи, а OpenAI тврди дека технологијата е способна да се справи со „значително повеќе нијансирани упатства“ од претходната верзија на софтверот.

Корисниците рекреираа класични видео игри „за секунди“ со GPT-4 и го користеа за да комуницираат со човечки работници за да ги завршат задачите од реалниот свет.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote