in

КОВИД картичка ќе добие секој пациент во Велика Британија откако ќе прими вакцина!

Ковид картичка ќе биде дадена на секој Британец кој ќе прими вакцина против коронавирусот, а овој процес е веќе започнат на Кралството. Оваа картичка ќе содржи детални информации за типот на вакцината која пациентот ја примил, серискиот број и датата на примањето.

Исто така ќе содржи витални информации за тоа кога пациентот ќе се врати да прими втора доза од вакцината, каков тип да биде таа. Веќе започнаа да кружат гласини на „Островот“ дека оваа картичка е некаков вид на пасош за имунитет на граѓаните на Велика Британија.

Како ви се допаѓа?

1 поен
Upvote Downvote