in ,

СмешноСмешно WTFWTF Што?Што?

Чудотворна светлина на небото, која е причината за оваа појава

Необична светлосна спирала на ноќното небо е фотографирана во Нов Зеланд, а корисниците на Интернет се прашуваат – која е причината за оваа појава?

Тие не се ниту вонземјани, ниту необична игра на светлина, туку причина за „умирање“ ракетата SpaceX, пренесува Daily Mail.

SpaceX ја лансираше ракетата Falcon 9, која го носеше сателитот Globalstar DM15 во неделата наутро, трета ракета за 36 часа.

Како што ракетата го испушташе својот „отпад“ и горивото, се формираше синкаста трага која беше видлива од Земјата како необичен вител.

Луѓето кои го виделе овој феномен сведочат дека бил „уникатен“ додека вителот шетал по небото и полека исчезнувал додека се движел.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote