in

Daimler им исплаќа на работниците во Германија по 1.000 евра „корона бонус“!

Германскиот производител на автомобили Дајмлер најави дека на своите германски вработени ќе им исплати по 1.000 евра „корона бонус“, со цел да го надомести нивниот личен и економски товар затоа што мораат да носат заштитни маски и да работат од дома.

“Поради коронавирусот, оваа 2020 година беше година на посебни предизвици. За време на овие исклучителни денови, компанијата отсекогаш можеше да смета на флексибилноста и подготвеноста на својата работна сила”, изјави шефот на Daimler за човечки ресурси Вилифред Порт.

Околу 160.000 вработени во Германија ќе добијат бонус од компанијата од Штутгарт, производителот на марката Mercedes-Benz.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote