in ,

WTFWTF Што?Што?

Дали некој ги знае одговорите на овие прашања?

 • Зошто модерните технологии, во исто време, произведуваат лименки за пиво кои не се распаѓаат во депонија за 100 години, и каросерии на автомобили што гниеат за 5-6 години?

 

 • Зошто сокот од лимон е направен од концентрат и детергент за миење садови од вистински лимон?

 

 • Зошто белата нишка што ги поврзува новите чорапи е секогаш посилна од конецот од кој се направени чорапите?

 

 • Секој ја знае познатата скулптура на Роден „Мислителот“. Се прашувам долго време: за што може да размисли човек?

 

 • Зошто, кога фрлате правоаголна тула во водата, круговите се расфрлаат низ водата?
 • На кој состанок престанавме да го влечеме стомакот?

 

 • Зошто секогаш доаѓа на ум добар аргумент половина час по дебатата?

 

 • Како да заспиете без да ѕиркате во фрижидерот и телефонот?

 

 • Дали забележавте дека кафето се лади побрзо во близина на компјутерот, особено кога е вклучен интернетот?

 

 • Каде одат чорапите од машината за перење?

 

 • Ако женското пријателство не постои, а пријателството помеѓу маж и жена е невозможно, тогаш со кого треба да се дружи жената?

 

 • Зошто мачките предат?

 

 • Кога ќе испуштите парче од нешто на подот, дали брзо го кревате и дувате на него пред да го ставите во уста?

 

 • Дали сте вие ​​од оние луѓе кои ставаат прст во устата на мачката кога се прозева?

 

 • Како да му објаснам на мојот сопруг дека се омажив за него без да го посвојам?

 

 • Ние сме мачени од две прашања, зошто спиете толку слатко преку ден, и зошто храната е повкусна ноќе?

 

 • Каде одат парите?

 

 • Од каде толку прашина?

 

 • Зошто тркалезна пица секогаш доаѓа во квадратна кутија?

 

 • Ако космосот е создаден од голема експлозија, што постоело пред тоа?

 

 • Како точно апче за болка знае што ме боли?

 

 • Зошто луѓето, кога батериите во далечинскиот управувач се слаби, секогаш ги притискаат копчињата посилно?

 

 • Сигурно веќе сте слушнале за неуништливите црни кутии во авионите … па зошто да не произведувате цел авион од таков материјал?

 

 • Дали прво се будите или прво ги отворате очите?

 

 • Дали има прашања што ве мачат?

 

Дали знаете за оние прашања каде што едноставно немате одговор. Ако имате духовити одговори на овие прашања, пишете ни во коментар… 🙂

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote