in

Ќе има ли промена на традицијата? ФИФА бара мундијалот да се игра на две години!

ФИФА се обидува да направи промена која на многумина нема да им се допадне!

Имено ФИФА сака да ја промени традицијата, и наместо на секои 4 години како што беше од 1930, па се до сега, Светските првенства да се играат на секои 2 години. Во гласањето најголемиот број на членови гласаа за и беше одобрена студијата која треба да собере податоци со кои ќе се проценува дали треба Мундијалите да се играат на две години.

Ваквиот предлог е предлпжен од Саудиска Арабија, но сите земји кои се дел од ФИФА со леснотија го прифатија, а најголема причина за тоа е поголемата заработувачка. Потенцијалната промена нема да се случи пред 2026, пренесуваат медиумите.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote