in

Добра вест: Пандите не се веќе загрозени животни!

Властите на Кина повеќе не ги класифицираат пандите како загрозени животни, откако нивната популација во дивината порасна на 1,800.

Животните најпрвин беа класифицирани како ранливи и загрозени, но сега тие не се повеќе во таа категорија. Кинеските власти со години се обидуваа да ја зголемат популацијата на овие црно-бели животни и тоа сега покажува резултати.

Кина се обидуваше да ја зголеми популацијата на пандите преку подобрување на условите и зголемување на шумите со бамбуси со цел да им се овозможи на овие мечки поголем извор на храна.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote