in

СлаткоСлатко

Добриот човек не се фали себеси, тој дозволува неговите постапки да зборуваат : 6 знаци дека можете да и верувате на некоја личност

Довербата треба да биде основа на силна врска, и секоја врска! Без разлика дали е пријателство или љубов.

За жал, многу луѓе се плашат да се отворат и да му веруваат на некого, затоа што се плашат од предавство, недоразбирање, осудување… Од каде знаете дека на некој човек може да му се верува? Како да изберете сродна душа или пријател? Внимавајте на следниве точки: Добриот човек е понизен. И тоа се покажува на него.

Личноста која се фали со своите достигнувања додека ги омаловажува постапките на другите не е многу доверлива личност. Со таква личност треба да бидете внимателни. Понизниот човек не зборува лошо за другите и не зборува многу за себе, напротив, дозволува неговите постапки да зборуваат сами за себе.

Добриот човек ги почитува туѓите мислења и разлики. Има луѓе кои се гледаат само себеси и ништо друго освен себеси. Тие имаат свое разбирање, тоа е најправилното разбирање на светот и секој што не се согласува со тоа е или глуп или луд. Тоа е многу погрешно размислување.

Добриот човек ќе ја почитува различноста на другите луѓе, дури и кога нешто не му се допаѓа или не одобрува. Добриот човек дозволува секој да биде онаков каков што сака, и не го осудува тоа. Добриот човек не зборува многу. Тој не ги коментира другите луѓе и не ги открива нивните тајни.

 

Добриот човек не учествува во негативни озборувања за другите луѓе. Добриот човек е подготвен на компромис. Тој што бара се да биде по него, објаснувајќи дека најдобро знае, не е добар. Дури и да е така, дури и ако човекот е најпаметен на светот – мора да ги земе предвид туѓите чувства, мисли и желби.

Тоа го прават добрите луѓе. Добриот човек е мирен. Нема да го видите како фрла бес на другите луѓе или како се расправа за глупави работи. Дури и кога е неправедно осуден, добриот човек нема да вика на цел глас затоа што знае дека секогаш кога ќе го добие заслуженото и дека правдата е задоволена.

Личноста на која може да му се верува нема постојано да се предомислува, нема да исчезне без најава, јасно ќе се држи до своите ветувања. Добрината е постојана во секој поглед. Ќе забележите дека добар човек е секогаш тука за вас кога ви треба, дури и кога не сте биле добри со него.

Додека лош човек ќе биде со вас само кога ќе ви треба. Ако сакате да знаете дали можете да и верувате на некоја личност во вашиот живот – споредете ја со претходните ставки и видете на која страна повеќе се приклонува, добра или лоша!?

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote