in ,

СлаткоСлатко

„Добрите луѓе се како свеќа. Тие ќе изгорат за да им дадат светлина на другите“.

„Кога имаш „добро срце“… Многу помагаш, многу веруваш, многу даваш, многу сакаш и изгледа како секогаш да си најмногу повреден“.

„Луѓето со добро срце го истакнуваат и доброто кај другите“.

„Ниту една убавина не свети толку светло како доброто срце“.

„Најкорисното богатство на една личност не е глава полна со знаење, туку срце полно со љубов, со уши кои слушаат и раце кои се подготвени да помогнат“.

„Луѓето со меки и добри срца не се будали. Тие знаат што им направиле другите, но простуваат одново и одново затоа што имаат толку убаво срце“.

„Ништо повеќе не ги повредува добрата душа и доброто срце од животот меѓу луѓе кои не разбираат“.

„Добрите луѓе се како свеќа. Тие се палат за да им дадат светлина на другите“.

„Ако мислите дека вашата добрина и добро срце само ќе ве доведат до отфрлање и страдање, не дозволувајте тоа да ве промени. Ако сте внимателна личност која прави добри работи, не престанувајте да ги правите само затоа што луѓето што им ги давате не го гледаат доброто во вас. Проблемот е во нивната реакција или недостаток, а не вие. Не се менувај. Тие се оние кои треба да се променат. Продолжете да бидете љубезни, внимателни и со добро срце“.

„Подобро да си сиромашен со добро срце, отколку богат со лоши намери“.

„На крајот од денот, нема да се сеќавате на личност со убаво лице. Ќе ја паметите со убаво срце и душа“.

„Убава личност е онаа со добро срце. Ако имаш добро срце, никогаш нема да бидеш грд“.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote