in , ,

WTFWTF Што?Што?

Доколку наидете на вакво гнездо дома, во никој случај не го допирајте

Повеќето луѓе се плашат од стршлени и оси, а нивното гнездо да се најде во вашето домаќинство секако не е пријатно искуство.

Еве што никогаш не треба да правите ако најдете такво гнездо, според MrWasp.

Не ги вознемирувајте жителите на гнездото

Што и да правите, не допирајте го гнездото и не обидувајте се сами да го отстраните. Ако стршлените или осите се чувствуваат загрозени поради вас, тие дефинитивно ќе ве убодат.

Заштитете ги децата и домашните миленици

Децата и домашните миленици не смеат да влезат во просторијата каде што сте го нашле гнездото, бидејќи може сериозно да бидат загрозени доколку ги искаса стршлен или оса. Ако тоа навистина се случи, внимателно следете ја реакцијата и посетете лекар доколку е потребно.

Повикајте ги експертите

Професионалците ќе знаат што да прават и како најдобро да го отстранат гнездото од вашиот дом, пренесува Klik.hr.

 

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote