in

Дури 12 членови на фудбалската репрезентација на Венецуела добија позитивен тест на самиот старт на Копа Америка

Дванаесет фудбалери и тренери на Венецуела се тестираа позитивни само еден ден пред нивниот натпревар со Бразил.

Сите оние кои добија позитивен тест немаат никакви симптоми и се изолирани во нивниот хотел. Јужноамериканската фудбалска конфедерација, Конмебол, се очекува да даде соопштение за случајот.

Венецуела пристигна во Бразил, домаќинот на турнирот, во петок и започна со подготовките. Двајца дефанзивци добија позитивни тестови во четвртокот и не патуваа со репрезентацијата.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote