in , ,

Што?Што?

Една мудра жена објаснила: „Добрите луѓе се мета на лошите луѓе, и тоа поради неколку причини“

Во денешно време не е лесно да се биде добар човек затоа што луѓето само сакаат да го искористат тоа.

Иако сте добра личност, затоа другите може да ве доживуваат на сосема спротивен начин. Иако навистина не треба да се грижите што мислат другите за вас, треба да имате на ум дека одредени начини на однесување може да ве направат одбивни за другите.

 

Иако тоа не е нешто поради што треба да изгубите сон, сепак може да влијае на воспоставувањето нови контакти со нови луѓе, без разлика дали се од деловна, пријателска или романтична природа. Иако сте добра личност, затоа другите може да ве доживуваат на сосема спротивен начин.

Не се смеете „на почетокот“. Често сте сериозни и делувате прилично строго. Ова може да направи да изгледате ладно или омаловажливо. Сепак, едноставно не сакате да ве искористуваат или да се обидувате да откриете со кого си имате работа пред да ја откриете вашата вистинска, весела страна.

Да, можеби на другите им изгледа одбивно, но сфативте дека оваа „маска“ ви помогнала во минатото подобро да им судите на луѓето околу вас. Ретко барате помош. Не сакате никому да бидете товар, тивко стекнувате независност и живеете во кожурец на одбранбеност.

Не ви паднало на памет да ја глумите жртвата, а другите кога ќе го видат тоа мислат дека не ви требаат. Барате помош во ретки моменти, кога сфаќате дека не можете да се справите со ситуацијата во која сте се нашле. Не ветувате и не се обврзувате, но секогаш давате дел од себе.

Вие сте жена на акција. Не сте навикнати да давате празни ветувања и да нудите лажна сигурност. Секогаш повеќе би сакале да преземете акција отколку да дадете ветување што знаете дека не можете да го исполните на почетокот. Секогаш се надевате на најдоброто, но разбирате дека животот може да биде неправеден.

Навистина, нема ништо интересно или фасцинантно во одредени компромиси што треба да ги направите или загуби што треба да ги поднесете. Вие гледате на животот од многу реален агол и ги гледате работите онакви какви што навистина се. Тоа не значи дека немате надеж, не го очекувате најдоброто или не сте подготвени да придонесете за светот околу вас.

Простуваш, но не забораваш. Кога некој ќе ве повреди, по некое време сте подготвени да простите и (во повеќето случаи) навистина го правите тоа. Сепак, секогаш ќе се сеќавате на болката што сте ја доживеале и на што треба да бидете повнимателни во иднина.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote