in ,

Што?Што? ТаженТажен

ЕМОЦИИТЕ ПРЕДИЗВИКУВААТ БОЛЕСТ: Срцето страда од грижи, црниот дроб од гнев, стомакот од неизџваканите делови, а тироидната жлезда од неискажани зборови!

Она што се акумулира во нас на крајот се претвора во болест која може да не убие.

Ракот е поврзан со потсвесна желба за смрт – понекогаш се случува да реагираме во одредена ситуација со желба да умреме, да нè нема, бидејќи не сме во состојба свесно да се соочиме со некои животни удари и да ја прифатиме лекцијата. Таквата мисла умот автоматски ја спасува.

Сите ние генерално почнуваме да се занимаваме со саморазвојот дури откако ќе преживееме одредени искуства кои создаваат многу потиснати негативни емоции, додека некои од нив се случуваат во раното детство, па дури и во пренаталниот период, па затоа имаме многу нејасни емоции кои не можеме да станеме свесни бидејќи не ни е јасна причината за нив.

Понекогаш еден живот е премногу краток за да ги реализираме сите овие емоции, често учиме да ги потиснуваме уште подлабоко мислејќи дека сме се исчистиле.

Ова особено се случува кога земаме антидепресиви и седативи бидејќи тоа е најмоќниот начин за блокирање на емоциите, односно заборавањето, а во исто време и најдобриот начин потиснатите трауми повторно да оживеат преку болест. Секоја болест го претставува одговорот на нашето целокупно енергетско тело, тоа е резултат на нашата мисла и емоционални вложувања.

Нашиот живот е составен од само 1% настани, останатите 99% се реакции на настани. Всушност, цел живот се занимаваме со обработка и варење на одредени животни удари и трауми.
Објективно, она што го доживуваме како удари се животни лекции и испити кои нè враќаат на себе, со основната порака дека не можеме да излеземе надвор додека не се прифатиме однатре.

Во раното детство, ние сме многу чувствителни, приемчиви и сè што мислат и чувствуваат нашите родители го презема нашиот несвесен ум како програма, исто како што претходно го преземавме генетското наследство како програма. Значи, ние не сме празен лист, туку доаѓаме на овој свет како програмирани информации.

Нашите животни избори се во согласност со овие несвесни програми, па затоа избираме точно партнери што ќе нè повредат или јадеме храна што ќе ни нанесе штета.

Често имаме случај кога мало бебе има тумор на мозокот или некоја друга неизлечива болест, а многумина ќе се запрашаат како мало бебе може да размислува или да ги потисне емоциите за да ја привлече болеста.

Ракот е поврзан со потсвесна желба за смрт – понекогаш се случува во одредена ситуација да реагираме со желба да умреме, да нè нема, бидејќи не сме во состојба свесно да се соочиме со некои животни удари и да ја прифатиме лекцијата.Таква мисла е автоматски складирани од умот. Треба да знаете дека нашиот ум е многу леплив и дека мислите многу лесно се лепат до него, но тешко се откачуваат.

 

На крајот на краиштата, кога ќе се обидеме да заборавиме некои работи во животот, нашиот ум ќе го преземе заборавот како одбранбен механизам и ќе почне неселективно да заборава, па ќе ги заборавиме пријателите, обврските, родендените и ќе станеме неодговорна личност и на крајот ќе станеме целосно безлични и веќе никој нема да може да смета на нас, па и самите ќе паднеме во заборав.

Кога бебето ќе заплива во мајката, таа ќе го најде потонатиот Титаник на мајката и првите информации ќе бидат усогласени со нејзината психо-емоционална состојба. Во еден момент мајката е оптоварена со некоја негативна ситуација, можеби е во расправија со таткото, повредена, лута, размислува за самоубиство, смрт итн. Одеднаш, детето „гледа“ нешто што не сака да го види и несвесно му го блокира видот, или „слуша“ што не сака да го слушне и му го блокира слухот, складира и блокира одредени информации во мозокот и се оштетува. таму или е родена со срцева мана бидејќи ги блокирала емоциите на мајка и итн.

Срцето страда од блокирани емоции кои не сме ги покажале од страв, црниот дроб собира лутина, а желудникот собира необработена содржина, нешто што не сме успеале да го „изџвакаме“, со кое не сме се помириле, а како како резултат имаме гастритис или чир на желудникот. Така, со сосема здрава генетска програма ќе имаме болно новороденче со силна програма на самоуништување.
Кога станува збор за болест, често имаме случај доктор кој лекува други да добие срцев удар, рак, да умре млад итн., а потоа секој кажува каков лекар е тој ако не знаел да се излечи. или лекар кој пие и пуши и ги советува другите да го прават тоа што не го прават, или полицаец кој казнува други за прекршување што тој самиот го прави.

Сите наши животни избори главно доаѓаат од нашите несвесни програми, така што имаме луѓе наменети за спорт, некои за физичка работа, некои за уметност, медицина итн.

Наставниците генерално го покривале материјалот, имаат искуство или допирна точка со одредена сфера од животот што се обидуваат да ни ја доближат, но главно е точно дека секој се држи до местото каде што боли. Видливите пороци, како доктор кој пие и пуши, уште посуптилно се заменуваат со невидливи внатрешни, како на пример лекар кој ги лекува туѓите срца, но не и своето.

Полесно е да се согледаат туѓите маани, но тие секогаш укажуваат на нешто што сме го заробиле во себе и на кое треба да работиме. Исто така, фактот дека сме лекар нема да не ослободи од истата болест што се обидуваме да ја третираме кај другите.

Едноставно, за се има одредена аналогија и каузалност, ако не сме доволно свесни за себе и за нашето внатрешно јас, ако не ја запалиме светлината да погледнеме прво во себе, а потоа кон другите, неминовно сме осудени на животните драми. и конфликти.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote