Сочно, меко, полнето, вкусно – совршен спој на вкусови
Потребно е:
- Бело месо од 1 кокошка
- 150 гр тенка сланина
- 100 гр мортадела или која било друга
- 100 гр пушен колбас
- 100 гр кашкавал
- малку кисела краставица
- 1 лажица сенф
- 1 лажица крем сирење
- 3 чешниња лук
- сол, црн пипер..кари ..
- зачин по желба
- магданос
Подготовка:
Исчукајте го месото, додадете сол, бибер и додадете суви зачини по желба. Прво наредете ги листовите сланина на алуминиумската фолија. Исчуканото и солено месо ставете го над сланината и премачкајте со сенф, а над него наредете ја мортаделата и премачкајте ја со сирење, додадете колбас и лук, а потоа кашкавал па на листовите кисели краставички. Додадете малку сецкан магданос и кари. Завиткајте сè заедно со фолија и ставете го во тесен плех. Печете на 220 степени околу еден час и 20 минути. По 30 минути, извадете ја фолијата и печете. Исцедете го вишокот маснотии од тавата.
Коментари
Loading…