in ,

УбавоУбаво СлаткоСлатко

Роловано и сочно! Еве како максимално да го искористите пилешкото месо!

Сочно, меко, полнето, вкусно – совршен спој на вкусови

Потребно е:

  • Бело месо од 1 кокошка
  • 150 гр тенка сланина
  • 100 гр мортадела или која било друга
  • 100 гр пушен колбас
  • 100 гр кашкавал
  • малку кисела краставица
  • 1 лажица сенф
  • 1 лажица крем сирење
  • 3 чешниња лук
  • сол, црн пипер..кари ..
  • зачин по желба
  • магданос

Подготовка:

Исчукајте го месото, додадете сол, бибер и додадете суви зачини по желба. Прво наредете ги листовите сланина на алуминиумската фолија. Исчуканото и солено месо ставете го над сланината и премачкајте со сенф, а над него наредете ја мортаделата и премачкајте ја со сирење, додадете колбас и лук, а потоа кашкавал па на листовите кисели краставички. Додадете малку сецкан магданос и кари. Завиткајте сè заедно со фолија и ставете го во тесен плех. Печете на 220 степени околу еден час и 20 минути. По 30 минути, извадете ја фолијата и печете. Исцедете го вишокот маснотии од тавата.

Коментари

Претплатете се
Известете ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Прегледајте ги сите коментари

Loading…

0

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote