in

Еве како треба да изгледа и да се однесува моќниот МАЖ, жените одлучија, вака ќе го ПОЗНАЕТЕ!

Не е сè во парите и позицијата, всушност ова е најважното нешто!

Многу жени сонуваат да имаат моќен маж покрај себе, и дека многу често немаат идеја каков треба да биде мажот и што друго, покрај парите и влијанието, мора да има.

Со цел да откриеме како жените денес замислуваат моќен маж, го побаравме нивното мислење на форумот Ana.rs.

  • Моќен човек според мене е човек 40 плус. Потребна е и животно искуство. Моќен во својата работа, да има организациски квалитети и способности, да прави два од денар и да има став, да биде фигура. Да знаете како да комуницирате со луѓе, со деловни партнери со жени. Да биде малку патријархален, да го има неговото семејство на прво место, да не биде подложен на денешните стандарди и така натаму … Имате богати бизнисмени, но тие можат да бидат голем неуспех, бидејќи многу често ги немаат овие квалитети – беше мислењето на еден од членовите на форумот.
  • Само тој што не се плаши е моќен. А, парите можат да бидат тука за да ги прикријат недостатоците и да направат мажот да се чувствува и да изгледа моќно со нивна помош. Таквиот човек не е подготвен да ризикува до границата каде што би можел да ја изгуби својата квази моќ (затоа и тој не е навистина моќен) … жената покрај таков човек може да ужива, но кога и се потребни неговите човечки квалитети (како на пр. отсуство на суета, храброст) почувствувајте ги недостатоците и како тој гледа на неговата вредност ќе одлучи дали ќе ужива покрај него – напиша една од жените на форумот.
  • Се согласувам и искреноста ја мерам со тоа што не газам врз трупови. Според моето искуство, има мали претприемачи кои бескрупулозно газат трупови, како и некои кои прават нешто незаконско на почетокот, и никогаш не повредиле никого – е едно од мислењата на членовите на форумот.
  • На моќен човек многумина не можат да му веруваат. Да, на прв поглед парите се неопходни, но тие се само една рамка. Парите не прават никого моќен. Тие се моќни луѓе за мене од времето кога се родени до крајот на нивниот живот. Но, полесно е да уживате во плодовите и тешко е да ја цените туѓата работа и борба. Такви сме ние луѓето. Тој е моќен и среќен кој, надвор од општествените норми и закони, успева да ја реализира својата волја, својот план, својот живот, својот сон.
    Тој што гледа препреки и ги отстранува по своја волја. Првата и основна пречка на еден млад човек не се само парите, туку и луѓето. Луѓето се најголемиот проблем, читаат цела низа различни ставови и агли на гледање и се што треба некако да се избегне, уништи, смени, надгради и прилагоди на самиот себе, а моќниот човек сам не може да го стори тоа, што значи дека му требаат помагатели на еднаква волја. Глупаво е да се поврзе моменталната слика на некого со она што тој навистина е внатре како лик – беше едно од мислењата
  • Кога го прочитав насловот на темата, се сетив на човек што го видов пред некоја вечер во центарот. Убав, впечатлив, со сопруга и две деца. Тој став што го имаше, додека одеше, насмеана жена, се гледаат вљубено, децата се среќни. Таа слика и неговиот став, изразот на неговото лице, тоа е мојата прва асоцијација со моќен човек. Моќен е оној кој успеа да ја пронајде својата среќа, кој направи една жена среќна и чија среќа и задоволство може да се забележат на неговото лице и однесување. Тоа е нешто што не може да се лажира, таков вид моќ во очите, така да се каже. Силата во овој мал дел од животот е во тоа што треба да ја најдеме нашата вистинска, вистинска среќа. Не сум сретнал многу такви мажи. Моќен човек е всушност среќен човек – напиша еден од членовите на форумот.

Коментари

Претплатете се
Известете ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Прегледајте ги сите коментари

Loading…

0

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote