in ,

Еве ЗОШТО вашиот живот е ирелевантен: Текст кој го запали интернетот

Ако мислите дека вашиот живот е лош, тогаш веројатно е. Ако мислите дека сите направиле заговор против вас, тогаш веројатно е така. Ако мислите дека заслужувате повеќе, веројатно заслужувате.

Единственото нешто на светот што ве спречува да го постигнете она што го сакате сте само вие!

Ако мислите дека светот заговарал против вас, тоа е затоа што имате лош став кон животот – гледате на сè на погрешен начин. Наместо да го користите позитивното за да ве придвижи, вие го користите само негативното. Дозволувате негативноста да ги контролира вашите мисли, а со тоа и дозволувате негативноста да ја преземе контролата врз вашиот живот. Дозволувате лошите работи да бидат победници.

Никогаш нема да го постигнете она што го сакате или да го живеете животот што го сакате ако работите досадна работа што ви ја троши енергијата, само затоа што сте премногу мрзливи да станете и да почнете да барате нешто што повеќе ве исполнува – никој не е виновен освен вие.

Никогаш нема да патувате низ светот или да ги видите Париз или Њујорк ако продолжите да барате изговори дека не можете да одите. Купи карта, спакувај го куферот и оди. Дозволете светот да ве обликува и отворете ги очите. Дозволете му да ве предизвика и да ве фрустрира како ништо друго во животот. Се бори со јазичните бариери и се губи. Откажете се од контролата што ја имате во секојдневниот живот и предадете се.

Никогаш нема да ослабете ако не ги промените навиките во исхраната. Никогаш нема да го подобрите вашето здравје ако не јадете повеќе свежо овошје и зеленчук и ако не вежбате. Никогаш нема да станете поинтелигентни и нема да ги проширите своите хоризонти ако не сте подготвени да читате и учите од другите.

Никогаш нема да бидете среќни ако секогаш гледате само на негативни работи. Никогаш нема да имате среќа во животот ако сте опкружени со луѓе и работи кои ви ја цицаат енергијата како вампири.

Вие сте причината поради која сте незадоволни, вие сте причината поради која сте во рутина и што имате лоши односи како и тоа што постојано критикувате се околу вас и барате „нешто повеќе“. Да, се е твоја вина. Нема шанси да го завиткаме во сјајна хартија. Вие сте свој најголем непријател; вие сте единствената личност која стои на патот кон вашите цели и постигнување успех.

Животот не ви должи ништо на вас или на некој друг, затоа не го очекувајте тоа. Не очекувајте милион долари да паднат од небо, не очекувајте да се разбудите со тело „змија“, не очекувајте да добиете работа од соништата – не очекувајте ништо ако не се обидете да заработите тоа се случи.

Ако сакате нешто, треба да работите напорно на тоа. И, не станува збор за малку да се трудиме, па малку да се одмориме и потоа… НЕ! Мора да работите напорно. Мора да се жртвувате и да туркате напред дури и кога работите тргнуваат наопаку и стануваат комплицирани. Треба да продолжите да се обидувате дури и кога сè во вас ви кажува како да се откажете, бидејќи само така ќе постигнете нешто спектакуларно.

Не застанувај на патот на сопствениот живот, не се откажувај кога ти е тешко, бидејќи откажувањето нема да те однесе никаде. Наместо тоа, бидете вредни и паметни. Верувајте во себе кога никој друг не верува. Не за да можеш еден ден да се свртиш и да им кажеш: „Ти реков!“, туку за да бидеш силна, самоуверена и надмоќна.

Мора да ги сакате вашите соништа. И, ти живот, спушти се сега со тој сељак: „Се изморив“. МОРА да ги сакате вашите соништа. Можеби другите ви посакуваат среќа, но знајте дека само вие можете да ги остварите вашите соништа. Само ти и никој друг.

Престанете да правите работи што не ве задоволуваат, престанете да ги обвинувате другите за вашите проблеми и престанете да мислите дека животот ви должи нешто, бидејќи тоа не е така. Ако сакате вашиот живот да биде подобар, тогаш почнете да го живеете. Почнете да правите нешто позитивно во вистинската насока и не застанувајте додека не стигнете таму, а потоа само продолжете.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote