in ,

Што?Што?

АКО СТАВЕТЕ 1 ПРЕДМЕТ ВО ПАРИЧНИКОТ, СЕ ВЕРУВА ДЕКА СЕКОГАШ ЌЕ БИДЕ ПОЛН: Фенг шуи е тајната за привлекување пари

Фенг шуи, стара кинеска техника за украсување на домот и привлекување позитивна енергија, може да се примени и на паричникот. Се верува дека ако во нив носите сметки, потрошени картички, стуткани пари и непотребни работи, тогаш привлекувате лоша енергија и неповолна финансиска состојба.

Значи, што да чувате во вашиот паричник за да привлечете пари?

Сигурно сте виделе фенг шуи фигура на жаба која седи на монети и се верува дека привлекува пари, или можеби ги имате во вашата куќа. Вообичаено се чува дома на влезот, во полето на богатството багуа или на работната маса, а според правилата за фенг шуи, овој фенг шуи магнет можете да го ставите во изобилство во вашиот паричник.

Ова не значи дека треба да носите фигура од жаба во вашиот паричник или чанта, но се верува дека сликата од фенг шуи жаба што ја чувате во паричникот може да ве поттикне да привлечете пари. Можете да направите слика од жаба фенг шуи или симболично да ја нацртате на парче хартија и да ја ставите во вашиот паричник.

Друга препорака за паричник и привлекување пари е паричникот да биде црвен. Црвената боја симболизира успех, победа, напредок и богатство.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote