in , ,

СлаткоСлатко

НИШТО НЕМА ДА ГИ ОБНОВИ ВАШИТЕ РОЗИ КАКО ОВАА СОСТОЈКА, КОЈА СИТЕ ЈА ИМАМЕ ВО НАШИОТ ДОМ: Пробајте и гледајте ја магијата!

Розите кои потполно пропаднаа поради паразити, целосно се опоравија благодарение на храната што сите ја имаме во фрижидерот!

Ако имате рози и многу често имате проблеми со мали инсекти што можат да ги оштетат ливчињата, веднаш побарајте решение за да избегнете оштетување на розите . Наместо силни пестициди што ги купуваме во земјоделска аптека, можете да користите обично млеко што сигурно го имате во фрижидер.

 

Доволно е да се раствори во вода, во сооднос 1: 3 (на пример, децилитар млеко до 3 децилитри вода) и да се наполни шишето со спреј.

 

Попрскајте го ова директно на цевќињата, и ќе биде ефикасно против разни бубачки и инсекти. Најдобро би било да ги „фатите“ во почетната фаза од развојниот циклус, пред да направат бројни колонии на вашите рози, кали лилјани или други цветни растенија. Исто така е дозволено да се користи со зеленчук во градината.

Ако доцните, не грижете се, само ќе треба да го повторите овој третман неколку пати. Многу градинари пробаа и чисто млеко, особено оние што можат да набават органско ѓубриво и тврдат дека има добра ефикасност.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote