in , ,

СлаткоСлатко

ГО ВИКААТ „ДРВО НА ПАРИТЕ“: Погледнете каде треба да го ставите ОВА РАСТЕНИЕ и вашиот паричник ќе биде ПОЛН СО ПАРИ ДО ВРВ

Еден од најпознатите фенг шуи исцелители на негативна енергија во домот се бујните, зелени растенија кои ќе донесат не само позитивни вибрации, туку и богатство.
Јапонско дрво, дрво од долари, парац, красула… се имиња за овалето растение Красула.
Дрвото на пари или красула потекнува од областа на Јужна Африка. Името го добил по листовите во форма на овална форма кои наликуваат на паричка.

Како се одржува?

Ова сочно растение складира вода во своите месести лисја, па во текот на целиот студен период доволно е да се наводнува двапати. Цвета во текот на зимата, па затоа е потребно да се чува внатре до април, но не на температура пониска од еден степен. Сака светлина, но не и директно сонце.
Почвата во која е засадена треба да содржи 40 отсто песок, 20 отсто шумски хумус, 20 отсто почва за цвеќе, а остатокот да биде ситно чакал или скршена тула.

Каде да го чувате?

Според фенг шуи, дрвото на пари треба да се чува на десната страна на влезната врата за да привлече парична енергија.
Дури и ако не верувате во источната мудрост, опкружете се со растенија бидејќи тие шират позитивни вибрации и секако не можат да ви наштетат.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote