in

Повеќе од половина производи на Nestle не ги исполнуваат здравствените стандарди за храната!

Голем број на производите на светскиот гигант Nestle не ги исполнуваат светските здравствени стандарди.

Над 60% од храната којашто ја производува Nestle е нездрава, според документите кои протекоа во јавноста и во нив компанијата признава дека голем дел од ваквите производи не се во согласност со стандардите и се класифицираат како нездрави.

Она што е потрагично, во протечените документи, голем број на луѓе со високи функции во компанијата предупредуваат дека некои од производите никогаш нема да можат да бидат здрави за конзумирање, без разлика колку и да бидат „поправени“.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote