in

Илјадници „тезгаџии“ во Индија се тајни милионери!

DELHI, INDIA - OCT 16: Chawri Bazar is a specialized wholesale market of food and vegetables on Oct 16, 2012 in Delhi, India. Established in 1840 it was the first wholesale market of Old Delhi.

Службата за данок на доход во Индија откри илјадници скриени милионери во северниот град Канпур.

Милионерите многу лесно се забележуваат и се истакнуваат од останатите луѓе, но тоа не е случајот во овој град во Индија. Имено, повеќе од 250 тезгаџии во улиците на Канпур се тајни милионери кои заштедиле неверојатна сума од 37.5 милиони рупии. Тоа е еквиваленто на нешто над 500 илјади долари.

Со овие пари тие купувале недвижнини, автомобили и обработливо земјижте, но тие пари не биле пријавувани во службата. Со цел да се заштитат од лесно откривање, милионерите ги инвестирале своите непријавени пари преку нивните членови во семејството.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote