in

Индиската мутација на коронавирусот детектирана кај нашиот јужен сосед!

Властите на грција потврдија дека детектирале прв случај од новиот вид на коронавирус Б.1 .617.

Овој вид на коронавирус преовладува во Индија и беше регистриран кај маж во Грција. Заразениот маж е изолиран случај, односно немал контакт со позитивен случај, ниту пак патувал во странство. Тој се тестирал на 22 март и се испоставило дека го има индијскиот сој на коронавирус.

Откриениот вид од овој вирус не е поопасен од обичниот бидејќи во него не се содржи мутацијата која го избегнува имунолошкиот систем.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote