in

Иронија во американски супермаркет: Не продаваат колекционерски картички дека се опаси, но продаваат оружје!

Популарниот ланец на супермаркети во САД, Walmart се најде на мета на корисниците на социјални мрежи.

Колекционерските картички од популарната франшиза Pokemon беа забранети, бидејќи според менаџерите на супермаркетите, беа означени како опасни за менталното здравје на девата. Овој потег на Walmart наиде на остри критики од јавноста, особено на социјалните мрежи.

Иронијата е во тоа што супермаркетите на Walmart, не ги продаваат картичките дека беа означени како опасни, но од друга страна на лесен начин можете да купите оружје во истиот тој супермаркет. Многумина од купувачите беа разочарани од ваквиот потег на гигантот.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote