in ,

СлаткоСлатко УбавоУбаво

НЕ ГИ ФРЛАЈТЕ! 10 НАЧИНИ ДА ИСКОРИСТИТЕ СТАРИ ЧОРПИ, ПОСЕБНО АКО ИМАТЕ ЕДЕН!

Најдобро ќе ги заштитите малите или кревки предмети во чорапите. Исто така, чистењето и прашината од тешко достапните области со чорап ќе биде многу полесно.

 

Ако имате чорапи што не можете да најдете пар или стари кои не сакате повеќе да ги носите, не ги фрлајте, туку променете ја нивната намена. Еве како можат да ви послужат:

 

1. Прашина и крпа за чистење

Можете да ги ставите на вашата рака и така лесно да ја избришете правот. Совршен е за сите видови брзо чистење.

 

2. Исчистете ги ролетните

Добар начин да ги користите старите чорапи е да ги користите како крпи за чистење прашливи венецијански ролетни. Можете да ставите чорапи на вашата рака, така што ќе биде многу полесно и поедноставно да се исчистат.

 

3. За полирање на автомобили

Старите меки чорапи се одлични за нанесување восок или лак на автомобил.

 

4. За полирање на чевли

Отстранете ја правот од чевлите, па дури и ставете лак со чорапи.

 

5. За нанесување на боја за мебел

Користете стари чорапи за да ставите боја кога полирате мебел, а потоа едноставно фрлете ги кога ќе завршите.

 

6. Заштитете го подот кога преместувате мебел

За да избегнете случајно гребење на подот при движење мебел, ставете чорапи на нозете на мебелот.

 

7. Заштитете ги кревките предмети за време на пакувањето

Ставете мали кревки предмети во чорапи при пакување и складирање за да ги заштитите од кршење.

 

8. Играчка за мачки

Наполнете чорап со партали, врзете чорап и добивате играчка за вашата мачка.

 

9. Играчка за куче

Врзете повеќе чорапи бидете сигурни дека јазлите се затегнати и играјте со вашето куче.

 

10. Кукли од чорапи

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote