Ем здраво, ем двојно вкусно. Ваше е на овој начин да го спремите
Помфритот може да биде здрав и уште повкусен, но само доколку се подготвува на овој специфичен начин. Здрав начин на подготовка и плус полесен начин.
Имено, се што ви треба е: компири исечени на ленти и зачини (сол, бибер, лук, мајчина душица или рузмарин).
Подготовка:
Излупете го компирот и исечете го на помфрит, па прелијте го со билки и зачини по желба. Сè добро измешајте, па наредете на хартија за печење.
Печете во загреана рерна на 200 степени околу дваесет минути.
После тоа, ќе имате крцкав и мек помфрит без дамка масло.
Совет плус: Ако сте за подобра варијанта, додајте една белка од јајце на исечениот компир, а потоа и зачини. Ова е уште повкусна варијанта на печење помфрит без масло. Белките од јајца дополнително ќе ги зајакнат зачините на компирот.
Коментари
Loading…