in ,

Jorginho одговара на споредбите со Lionel Messi, Neymar и Cristiano Ronaldo за “Златната топка”

Jorginho изјави дека “никој не освоил повеќе од мене оваа сезона”, одговарајќи на шпекулациите дека може да се спротивстави на “Златната топка 2021”.

Играчот беше составен дел од клубот на Челси кој ја освои Лигата на шампионите, и тимот а Италија кој триумфираше на Евро 2020.

“Сите имаме соништа”, изјави Jorginho за официјалната веб-страница на Челзи. “Но, ќе бидам искрен, тоа зависи од критериумите врз кои се заснова одлуката.”

“Ако зборуваме за талент, тогаш знам дека не сум најдобар во светот. Но, ако тоа оди на титули, тогаш никој не освои повеќе од мене оваа сезона!”

“Како можам да се споредувам со Messi, Neymar и Ronaldo? Тие имаат сосема различни карактеристики за мене. Но, повторувам, тоа зависи од критериумите”.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote