Никогаш повеќе нема да имате проблем
Колку пати сте биле незадоволни од тоа како излезе пандишпанот што го испековте?
Постојат одредени цаки кои е добро да се запомнат и да се придржуваат секогаш кога ќе подготвите торти, така што нема да има проблеми со успехот!
Освен ако не е поинаку наведено во рецептот, измешајте ги одделно жолчките и белките.
- Секогаш ставајте белки во целосно сув сад.
- Кога ќе ги пените жолчките со шеќерот, не оставајте да стојат и да се направи кора, туку веднаш продолжете да додавате други состојки .
- Секогаш просејте брашно и прашок за пециво заедно, а доколку не сакате да просеете, прво измешајте ги заедно.
- Кога додавате белки во жолчки, секогаш лесно комбинирајте ги рачно со мешалка, бидејќи може да се случи смесата да падне ако се направи со миксер.
- Рерната секогаш првомора да се загрева – само тогаш се става пандишпанот за печење.
- Никогаш не ја отворајте рерната додека не помине барем половина од печењето, бидејќи може да падне пандишпанот.
Коментари
Loading…