in

СлаткоСлатко

Како да спречите замрзнување на стаклата на вашиот автомобил

За време на студените месеци, поради ниските температури, прозорците на автомобилот може да замрзнат. Но, постојат некои работи што можете да ги направите за да го спречите тоа.

Наједноставната опција е да користите штитник за стакло. Доколку ги немате, можете да искористите старо ќебе за стаклото да не замрзне.

Покрај тоа, постојат некои превентивни мерки што можете да ги преземете.

Направете спреј со оцет

Направете течност која се состои од три четвртини оцет и една четвртина вода.

Истурете ја оваа комбинација во шише со распрскувач и секоја вечер на ниски температури прскајте ја шофершајбната и другото стакло со овој раствор.

Користете алкохол

Алкохолен раствор може да спречи и замрзнување на стаклото.

Измешајте алкохол и вода во сооднос 2:1 и испрскајте со овој раствор.

Солена вода

Ако при рака немате оцет или алкохол, солта може да ви помогне.

Измешајте вода и сол и испрскајте го стаклото.

Сите три вида раствори ќе бидат ефективни бидејќи замрзнуваат на многу пониска температура од обичната вода.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote