in

Калуѓерка украла 800 илјади долари за да се коцка во Лас Вегас!

Калуѓерка од САД доби казна од судот откако уркала повеќе од 800 илјади долари од училиште за да се коцка во Лас Вегас.

Мери Маргарет Креупер е 79 годишна калуѓерка од Калифорнија. Таа е целосен контраст за стереотипите кои ги опишуваат калуќерките, бидејќи на Мери и се заканува сериозна казна поради кражба на повеќе од 800 илјади долари од католичко училиште.

Мери Маргарет била директор на католичкото училиште и таа беше обвинета од локалниот суд дека помеѓу 2008 и 2018 ги користела парите на училиштето за сопствени потреби. Голем дел од тие пари калуѓерката ги користела за да се коцка во казината во Лас Вегас.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote