in

Канада ја одби донацијата на САД од 300.000 вакцини на Џонсон & Џонсон!

Канада ја одби донацијата на САД од 300 илјади дози од вакцината на Џонсон & Џонсон.

„Здравството на Канада после детални истражување на вакцините на оваа компанија , реши да ја одбие оваа пратка“ изјавија од министерството на државата.

„Со цел да се заштити здравјето и безбедноста на Канаѓаните вакцината нема да се употребува поради сомнителните состојки“ стоеше во соопштението.

Исто така државата изјави дека нема да пприфаќа вакцини од компанијата се додека здравствените експерти не ја дозволат нејзината употреба.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote