in

Кина соопшти дека ќе ги однесе првите луѓе на Марс пред 2033 година

Кина ги соопшти нивните амбициозни планови за „колонизирање“ на Црвената планета!

Во презентацијата која беше направена од страна на кинеската академија за напредна технологија беа откриени новите планови на државата во која ќе се испратат астронаути на Марс за да изградат градби погодни за собирање на ресурси од Црвената планета.

Со овој проект, Кина истотака сака да го насели Марс. Компанијата на Илон Маск, SpaceX истотака планира да испрати луѓе на Марс и веќе процесот е почетна фаза. НАСА истотака изјави дека планира да го „насели“ Марс до 2033 година.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote