in

Што?Што?

Кина: На децата ќе им биде забрането да користат „TikTok“ повеќе од 40 минути дневно

The TikTok logo is seen on an iPhone 11 Pro max in this photo illustration in Warsaw, Poland on September 29, 2020. The TikTok app will be banned from US app stores from Sunday unless president Donald Trump approves a last-minute deal between US tech firm Oracle and TikTok owner ByteDance. US authorities say the Chinese video sharing app threaten national security and could pass on user data to China. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto via Getty Images)

Кина ја продолжува борбата против социјалните мрежи и генерално технологијата,

Неодама беше воведена забрана за децата во работните денови да играат видео игри а сега стартува и скратувањето на времето поминато на социјалните мрежи.

Сега децата на возраст до 14 години ќе влегуваат на „TikTok “ преку апликацијата „YouthMode“ и ќе имаат можност да ја користат апликацијата 40 минути дневно.

Во Кина „TikTok “ се вика „Duoyin“ и апликацијата е речиси идентична.

„Duoyin“ е иста како „TikTok “, само содржината е малку поинаква, бидејќи нема политика на апликацијата и останати непријатни содржини за деца.

Оваа апликација има 600 милиони корисници дневно.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote