in , ,

УбавоУбаво Што?Што?

(ВИДЕО) Кинеските астронаути ја завршуваат вселенската прошетка

Астронаутите ја завршија првата вселенска прошетка пред новата кинеска орбитална станица во неделата, со цел да постават камери и друга опрема со помош на роботска рака, објавија државните медиуми.

Додека Земјата ,,лазеше,, под нив, Лу Боминг и Тенг Хонгбо излегоа од воздушниот блок на вселенската комора и поминаа вкупно седум часа извршувајќи ги своите задачи. Трет член на екипажот, командант Ни Хаишенг, остана внатре за да ги поддржува своите астронаути.

Мисијата дојде неколку дена откако Пекинг ја прослави 100-годишнината од владејачката Комунистичка партија.

 

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote