in

Клоп прв го скрши мразот! Тој е против Супер Лигата!

Менаџерот на Ливерпул, Јурген Клоп стана првиот тренер од 12те екипи кои ќе настапат во Супер Лигата, кој даде изјава. Тој вели дека идеата не му се допаѓа, и покрај тоа што неговиот тим ќе се настапи во неа.

Уште во 2019, Клоп ја оспоруваше идеата за било каква Супер Лига и се надеваше дека никогаш нема да стане реалност. „Моите чувства кон овој проект не се сменија. Мојот став не се смени. Јас и играчите не бевме инволвирани во одлуката што беше донесена“ изјави германскиот стратег.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote