in ,

Што?Што?

Загатка / Што мислите кој маж носи најмногу тежина?

Исто како и нашите мускули, нашиот мозок треба да се тренира и да се одржува во добра форма. И, се разбира, еден од најдобрите начини да го направите тоа е редовно да ги тестираме нашите вештини за набљудување.

Освен што е извор на забава, решавањето загатки и загатки има и голем број на придобивки.

Решавањето загатки и мозочни закачки ја зајакнува врската помеѓу мозочните клетки, што помага да се подобри меморијата. Логичките игри го тренираат вашиот мозок да гледа различни пристапи кон проблемите.

И последно, но не и најмалку важно, визуелните загатки помагаат да ги тренирате мускулите на очите.

Прашањето е: Кој од мажите на сликата носи најмногу тежина?

Размислете добро!

Решението е:

Човекот во средината мора да носи 25% поголема тежина од другите двајца мажи

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote