in

УбавоУбаво

Можете ли да погодите која од овие две форми е поголема?

Исто како и нашите мускули, нашиот мозок треба да се тренира и да се одржува во добра форма.

И, се разбира, еден од најдобрите начини да го направите ова е редовно да ги тестираме нашите моќи за набљудување.

Освен што е извор на забава, решавањето на закачки и загатки има и бројни придобивки. Решавањето загатки и мозочни закачки ја зајакнува врската помеѓу мозочните клетки, што помага да се подобри меморијата.

 

 

 

Логичките игри го тренираат вашиот мозок да гледа различни пристапи кон проблемите, пишува Studomat.

Денеска ви подготвивме интересна загатка.Погледнете ја сликата и проценете која од овие две форми е поголема.

Решение: Имаат иста големина.

Како ви се допаѓа?

2 поени
Upvote Downvote