in , ,

СлаткоСлатко Што?Што?

КОЈА ЗЕБРА Е ПОБЛИСКУ до камерата? Оваа илузија ги збуни сите! / ФОТО /

Националниот парк Масаи Мара во Кенија е познат по својата исклучителна популација на лавови, гепарди, африкански леопарди, слонови, зебри – прекрасна атмосфера и за нас егзотичните животни се вистински рај за фотографи кои се враќаат оттаму со одлични фото материјали!

 

Токму на тоа место, индискиот фотограф Sarosh Lodhi фотографирал две зебри, а тој немал идеја дека ќе стане вирално. Сликата ја сподели и на својот профил на Твитер со прашањето која зебра е поблиску до камерата.

 

Иако на почетокот ви изгледа како едноставна илузија, кога ќе размислите малку подобро, тоа не е баш така. Бројни корисници на оваа мрежа се вклучија во дискусијата, а одговорите се навистина различни. Некои тврдат дека е исправно, други дека е оставено, а има и такви кои во еден момент мислат дека е едно, но по неколку секунди се предомислуваат.

 

 

Некои дури се одлучија за третата опција, па напишаа дека таа е „онаа во средина“.

Некои корисници веднаш тврдеа дека ова е точниот одговор на левата страна, поради наборите на вратот на зебрата.

По некое време, еден фотограф проговори и ја реши енигмата. Сите што одговорија дека станува збор за лева зебра имаа право.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote